Élet-Stílus

15 nap alatt készült felhőkarcoló

Kínában nagyon úgy tűnik, hogy nem ismerik a lehetetlent, és erről még videót is készítenek.

A most következő épület – egész pontosan szálloda – nem azért nyerte el a tetszésünket, mert formabontó a külseje, vagy mert egy legendás tervező keze munkáját dicséri. Nem. Formavilágát tekintve, legyünk egész őszinték, ez a toronyház bizony meglehetősen unalmas.

Hogy akkor mégis miért érdemel szót? Nos azért, mert ez a 30 emeletes monstrum nem egész 370 óra, vagyis alig valamivel több mint két hét leforgása alatt készült el. A Dongting tó partján álló felhőkarcoló titka, hogy előre elkészített elemekből építették, olyan stabilra, hogy – a China Academy szakemberei szerint – akár egy 9-es erősségű földrengést is gond nélkül elvisel.

Az építészek egyébként a legmodernebb, környezettudatos megoldásokat is beépítették az épületbe: így aztán nemcsak sokkal stabilabb, mint a környezetében lévő hasonló toronyházak, de ötször energiatakarékosabb is.

A toronyház alkotói, a Board Group egyébként híres arról, hogy rekordidő alatt dob össze nagy méretű épületeket: eggyel korábbi munkájuk egy csupán 15 emeletes csöppség volt. Azzal összesen 6 nap alatt végeztek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik