Élet-Stílus

A legőrültebb fogamzásgátló módszerek

Azt mondják, két olyan ügy van, amiért a nők bármire képesek, hogy teherbe essenek, és hogy még véletlenül sem...

A fogamzásgátló tabletták idején azt gondolnánk, nincs szükség az egyéb módszerekre, de sajnos nem mindenki szedheti őket. A másik elterjed módszer a gumi óvszer használata, de egyre többen allergiásak a latexre. Marad a pápa által is (úgy, ahogy) támogatott számolgatás és hőmérőzés – de vajon mit tettek a régiek azért, ha nem szerették volna, hogy teherbe essenek? Hááát, nem tanácsoljuk, hogy bármelyik ötletet megfogadd!

1. Egészségedre!
Epheszoszi Szóranosz, ókori görög orvos azt javasolta a nőknek, hogy guggoljanak le és tüsszentsenek a közösülés után, hogy elkerüljék a terhességet. Azért az ősi bölcsnek voltak jobb ötletei is: többféle hüvelykúpreceptet is kidolgozott gránátalma hozzáadásával.

2. Nyuszihátsó
Rómában öszvér fülzsírja volt az amulett, hiszen köztudottan képtelen a szaporodásra ez az állat – de hogy mi vitte rá a nőket szegény tapsifülesek vegzálására? Bár köztudottan szapora, a középkorban mégis a mezei nyúl végbele szolgált amulettként: úgy gondolták, viselőjét megóvja a másállapottól.


A kandúroknak is volt félnivalójuk…

3. Menj vissza a forráshoz
A kandúroknak viszont a heréi voltak veszélyben, amelyek szintén amulettként szolgáltak. Ám a hódok sem jártak sokkal jobban: nekik is ezt nemes testrészüket kellett adniuk az állapotosság elleni védekezéshez, de azt belsőleg alkalmazták, miután finom porrá törték.

4. Édes, mint a méz
A méhek nyújtotta áldás úgy tűnik, gyakran édesítette meg a szexuális életet is. A méz valóban megváltoztathatta a hüvely kémhatását, ami gátolhatta a spermák célba érését, sőt, más fogamzásgátlónak hitt anyagokhoz is szívesen használták adalékként.

5. Kólazuhany
Ha azt hisszük, csak a sötét, történelem előtti idők bővelkedtek a morbid ötletekben, alaposan tévedünk. A legújabb kor vívmánya, a kóla is bekerült a születésszabályozási tárházba, mint intim zuhany. Az üdítővel, ami elvileg a rozsdát is oldja, a szeretkezés után öblögettek.


A moxaterápiát ma is alkalmazzák gyógyításra

6. Forró vasgolyó
Ami azt illeti, a Távol-Keleten is sok mindent bevetettek a nem kívánt gyermekáldás ellen. Még viszonylag humánus eljárásnak volt tekinthető Kínában a nők köldökére helyezett forró vasgolyó – vélhetően a moxaterápia részeként. Ennél drasztikusabb és véglegesebb megoldást adott a higany lenyelése, amit általában az ágyasok alkalmaztak – a végleges meddőség érdekében. Ám gyakran az életükkel fizettek érte, hiszen ez a mérgező anyag agykárosodást, veseelégtelenséget okozhat.

7. Casanova titka
A híres nőcsábászt állítólag azért is imádták a hölgyek, mert anélkül tette boldoggá őket, hogy nemkívánatos utódot hagyott volna hátra. A titka a citrom volt, amelyből egy gerezdnyit – más helyeken egy felet írnak – helyezett alkalmi kedvese hüvelyébe. A savas gyümölcs pedig szintén nem barátja a spermáknak.

8. A fiúk nem mennek sehova
Az óvszer is azok közé a találmányok közé tartozik, amely a világ számos pontján felbukkant. Szinte le sem kell írni, de már az ókori egyiptomiak is próbálkoztak vele, de az első írásos emlék Gabriel Falloppio anatómustól származik. Ő, akárcsak a névadó Doktor Condom, vászonból készítette. Japánban viszont például bőr és szaru(!) is szerepelt az alapanyagok között. Talán a legkényelmesebb viselet a juhbélből készült változat lehetett.


Sobeket termékenységi istenként is tisztelték Egyiptomban

9. Krokodilok áldása
Ha már emlegettük Egyiptomot, nem hallgathatjuk el a talán legvisszataszítóbb megoldást. Hieroglifáikból tudjuk mennyire rajongtak ezekért az itt feledett dinoszauruszokért. Így asszonyaik számára nem okozott különösebb gondot (vagy legalábbis nem nagyobbat, mint egy újabb terhesség), a hüvelyükbe gyömöszölni a krokodil kakiból készült labdacsot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik