Élet-Stílus

Felelőtlenek a magyar szüzek

A magyar szexuális kultúra még sok kívánnivalót hagy maga után, derül ki egy nemzetközi felmérésből.

Mindössze a magyar nők egyharmada (36%) védekezett a nemi úton terjedő betegségek ellen szüzessége elvesztésekor. A Durex nemzetközi AIDS világnap alkalmából készült kutatásából megtudtuk, hogy a magyar nők 47%-a az első alkalom idején párkapcsolatban élt – ami 15%-kal több, mint a férfiak esetében. Hatszor több férfi (27%), mint nő (4%) állítja, hogy alkalmi együttlét során vesztette el szüzességét.

A védekezés elmulasztásával szexuális kockázatot vállaló nők egyharmada azt mondja, nem is gondolt rá, milyen felelőtlen volt, ötből egy pedig megbánta döntését és belátta hibáját. A válaszadók többsége (59%) azért mert kockáztatni, mert biztos volt abban, hogy partnerének nem volt nemi betegsége.

Ugyanakkor elgondolkoztató, hogy a kutatás szerint ötből egy férfi (20%) hűtlen párjához. (Ezzel szemben a nők csupán 10%-a csalja meg kedvesét.) A rizikót tovább növeli, hogy a kapcsolatban élő hölgyek egyharmada viszont bizonytalan azzal kapcsolatban, hogy partnerének volt-e valamilyen nemi betegsége.

Akarod tudni, hogy készül az óvszer?

A partnerek számát tekintve a magyar nők szexuális életük megkezdésétől számítva átlagosan hét partnerrel létesítenek szexuális viszonyt, ami elmarad az orosz (9), a brit (10) vagy a francia (10) átlagtól. Ezzel szemben a magyar férfiak majdnem háromszor több nővel (20) kerülnek intim kapcsolatba életük során.

A kutatásról
A felmérés a világ első számú óvszer gyártója, a Durex megbízásából készült. A jelenlegi kutatást 35 országban online, Nigériában pedig személyes interjúk segítségével végezték 2011. szeptember 6. és október 3. között. A kutatáson a 36 országból összesen 29.003, 18 év feletti felnőtt vett részt, köztük 500 magyar.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik