Élet-Stílus

Segít a kopasz Barbie a rákos gyerekeknek?

A világhírű játékgyárat arra biztatják, hogy kezdjen tömegesen haj nélküli babák gyártásába...

Elindult egy Facebook kampány, amellyel arra akarják rávenni a Mattelt, hogy tömegesen jelentesse meg a népszerű játékbaba kopasz változatát, és már több mint 6000 like-ot kapott az oldal. Azzal a szándékkal indították útjára a kezdeményezést, hogy azok a kislányok is szépnek érezhessék magukat, akik valamilyen okból, például autoimmun betegség, trichotillománia (kényszeres hajtépkedés) vagy épp rákkezelés miatt elveszítették tincseiket.


Bár Barbie-nak nincs haja, mégis gyönyörű!

„A mi kislányunk is kopasz és nagyon szép… ez egy nagyszerű ötlet” – írta a mozgalom oldalán Wayne és Angela Cobler, akiknek a 12 éves kislányánál, Heavennél akut mieloid leukémiát állapítottak meg. A gyermek az első kemoterápiás kezelésének 3. hetében veszítette el a haját, ami természetesen nagyon megviselte. A cég egyébként tavaly már készítette egy kopasz Barbie-t egy 4 éves, amerikai kislánynak, aki szintén rák ellenes kezelés során vesztette el haját.

A Mattel korábban jelentkezett már a mellrák elleni küzdelem jegyében egy rózsaszín szalagos Babie babával, valamint 250 ezer dollárt adományoztak egy a küzdelemben résztvevő alapítvány számára.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik