Élet-Stílus

Bajban a férfiak a francia mellimplantátumok miatt

A friss vizsgálatok szerint a PIP implantátumokból nemcsak nők, hanem férfiak is kaptak.

Lassan egy hónapja dagad és egyre nagyobb pánikot kelt a francia Poly Implant Prothese (PIP) implantátumai körül kialakult botrány. Ahogy arról korábban a Hír24 is beszámolt, a gyenge minőségű implantátumok miatt kialakuló gyulladásos betegségek és a nagyobb sérülésveszély, a legóvatosabb becslések szerint is legalább 400 ezer nőt érint világszerte.

A friss vizsgálatok szerint azonban nemcsak a nagyobb kosárméretre vágyó nőknek van miért aggódniuk, mint kiderült, férfiak is érintve lehetnek. Néhány korrekciós és szépészeti beavatkozás során nekik is ültethettek be a veszélyes implantátumból: a francia cég ugyanis férfiaknak is készített ilyesmit, ugyanazzal a szilikonnal töltve, mint a női változatot. Azt, hogy pontosan hány férfit érinthet a veszély, egyelőre még nem tudják a szakértők.

Az implantátum a vizsgálatok szerint azért különösen veszélyes, mert a készítői olyan szilikonnal töltötték, amit korábban csak az elektronikai, illetve számítástechnikai eszközökhöz használtak, így azoknak az emberi testre gyakorolt hatásairól semmit sem tudni. Az amerikai fogyasztóvédelmi hivatal, az FDA egyébként már 10 évvel ezelőtt figyelmeztette a francia forgalmazót, hogy az általuk készített implantátumok veszélyesek és sokkal sérülékenyebbek, mint a megszokott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik