Élet-Stílus

7 meglepő tipp, hogy ne légy beteg

Az utóbbi időben egyre többen panaszkodnak meghűlésre, influenzára, de a még egészségeseknek most sem késő megtenni az óvintézkedéseket.

Íme, néhány meghökkentő immunerősítő ötlet, amire még szükség lehet, hiszen az igazi tél csak most kezdődik.

Csókolj! – És ha már elkezdted meg se állj fél úton… A kölcsönös testnedvcsere ugyanis immunerősítő hatással bír, hogy így a bacikat is kicserélitek. Azért óvatosan: ha a partnered influenzás, valószínűleg nem válik be a szex védőoltás helyett.

Hallgass zenét! – Kutatások bebizonyították, hogy azok az ellenanyagok, amelyek szex hatására is termelődni kezdenek, 30 percnyi zene hallgatása közben is ugyanaz történik velük.

Gyorsan járj, tovább élsz – Nem elírás, ha lassú andalgás helyett inkább sebességbe kapcsolsz, de még nem futsz 45 percen keresztül hetente négy vagy több alkalommal szintén fújhatod a betegszabadságodat.

Forróság – A finnek már két ezer éve tudják, de pár száz éve biztosan, hogy a szauna csodákat művel, ha ehhez még jó sok folyadékot is iszol, tényleg messze menekül a betegség. (Vigyázat, lázasan, betegen tilos szaunázni.)

Hidegfürdő – Dr. Kneipp és hívei esküsznek a hideg víz jótékony hatásaira. Az egykori lelkész a TBC-jét gyógyította meg a jeges Dunában vett meztelen fürdőkkel akkor, amikor az még gyógyíthatatlan betegségnek számított. Többet is megtudhatsz a módszerről az Egészséges élet Kneipp módszereivel című könyvből, illetve például Hévízen kipróbálhatod a Kneipp taposót is.

Merülj téli álomba! – Kutatások kimutatták azt is, hogy akik kevesebb mint 7 órát alszanak, sokkal hamarabb elkapják a fertőző betegségeket, szemben azokkal, akik legalább 8 órát töltenek szendergéssel.

Fotó:Shutterstock

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik