Élet-Stílus

A függőség is lehet jó

Íme, a bizonyíték.

Nem, nem beugratás, itt az egyik legnehezebb függőségről van szó. Amikor is egy egész vasúti szerelvény függ. Mindez nem valami hegyi kis faluban található, ahol mindenféle fura járműveken lehet feljutni a hegytetőre, hogy onnan nézzünk szerteszét, hanem egy rendes városban. A németországi Wuppertalban 1901 óta működik a függővasút, amely abból az egyszerű megfontolásból született, hogy a – már a XX. század elején is sűrűn lakott – település közlekedését vasúttal fejlesszék, és mivel úgy ítélték meg, hogy a földön erre már nincs lehetőség (meg az úgy drágább is lett volna), kézenfekvőnek tűnt hát ez a módszer.

Mi most egy kis utazásra hívjuk a kedves olvasót ezen a különleges eszközön, mely főként a Wupper patak fölött halad, ám a városi részek is borzasztóan érdekesek, például ahogy az autók fölött végigsuhan a szerelvény. A videó segítségével egy kicsit belekóstolhatunk az élménybe, mielőtt személyesen is rászánnánk magunkat, hogy erre a függőségre adjuk a fejünket.

Azoknak pedig, akik szeretnének egy kis zenei aláfestést az utazáshoz, javasoljuk, hogy az itt látható két videót egy időben indítsák el, a felsőnek vegyék le hangját, az alsónak pedig tolják a maximumra. (A zene, amit ide rakunk, a tragikusan fiatalon elhunyt – egyik legnagyobb kortárs zongorista – Esbjörn Svensson és az ő hajdani triójának When God Created the Coffee Break című szerzeménye.)

A vasút:

A zene:

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik