Élet-Stílus

A sikeres diéta titka

Évente több kiló felesleges szénhidrátot tömünk magunkba. Vajon lenne mit tanulnunk az amerikaiaktól?

Átlagosan 554 kalóriával eszik többet az átlagos magyar, mint ami ajánlott, derült ki a KSH nemrég megjelent 2010-es Magyar Statisztikai Évkönyvéből. Nem is csoda, hogy itthon is járványszerűen terjed az elhízás, akárcsak az USA-ban, ahol a Gallup friss felmérése szerint a többség diétára esküszik a sportolás helyett.

A megkérdezett amerikaiak kétharmada kipróbált már valamilyen fogyókúrást módszert, és a sikeresen karcsúsodók 52%-a valamelyik diétának tulajdonítja eredményeit. 23% elmondása szerint azzal tudott fogyni, hogy kevesebbet étkezett, 12%-uk esetében bizonyult eredményesnek a kalóriaszámlálás, 10% több természetes élelmiszer fogyasztásával ért el eredményt, míg 6 százalékuknak a cukor és az édességek elhagyása segített. 31% viszont úgy fogyott le, hogy elkezdett sportolni!

Visszatérve a megrázó magyar adatokhoz, a Nők Lapja Egészség cikke szerint azzal, hogy 3158 kilokalória energiatartalmú élelmiszert fogyasztunk az ajánlott 2604 helyett, ez évente plusz 1 kilogramm burgonyát, 6 kilogramm cukrot, 18 kilogramm rizst és lisztet és 7 kilogramm zsiradékot jelent személyenként. Van bőven, miről lemondani, ha esetleg mégiscsak diétára szánnánk el magunkat, és talán így az ünnepek előtt még idejében érkezik a figyelmeztetés is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik