Élet-Stílus

Szeretnél farmernadrágot 284 millióért?

Eredetileg munkásruhának készült a strapabíró anyag, mára viszont a divat nélkülözhetetlen eleme, amiért akár több milliót is elkérhetnek.

A strapabíró nadrág 1870-ben született egy favágó számára, de alig száz év múlva hordta boldog-boldogtalan, ha hozzájutott. Mára viszont az egyik legdemokratikusabb ruhadarab lett – hihetnénk, de lényegében áthidalhatatlan a szakadék a “ketoezeöccá” kategória és a többmilliós, drágakövekkel díszített darabok között.

Gucci Genius – 1998-ban a Guiness Rekordok Könyve a világ létező legdrágább farmerje titulusát adományozta a nadrágnak, amely 4000 dollárba (közel 900 ezer forintba) kerül. A lélegzetelállító darab koptatott és szakadt, valamint afrikai üveggyöngyök díszítik, Milánóban mutatták be először, amikor még „csak” 3134 dollárt kóstált (alig 700 ezer forintot).


Gucci, APO, Escada – fotó: blindloop.com

APO Jeans – személyre szabottan készül. A kiváló alapanyag természetesen nem számít különlegességnek, de az már viszont igen, hogy színezüstöt, 14 karátos aranyat s platinát használnak hozzá, valamint gyémántos gombokkal és szögecsekkel díszítik. Ez a luxusfarmer szintén „csupán” 4000 dollár (közel 900 ezer forint), pedig még a zsebeket is tiszta selyemmel bélelik ki!

Escada couture – álmodj magadnak farmert. A neves divatmárka szintén lehetővé teszi vásárlóinak, hogy maguk döntsék el egyedi nadrágjukon a ragyogó Swarovski kristályok elhelyezését, mennyiségét. Természetesen a kézzel készült nadrág árát megkérik, ami akár 10 ezer dollár (2,2 millió forint) is lehet.


Dzssault Apparel, Secret Circus – fotó: blindloop.com

Dussault Apparel – ennek a koptatott farmernek az ára 250 ezer dollárnál (56 millió forintnál) kezdődik. A szintén kézzel készült termék ára tartalmaz legalább 13 speciális mosást, azon belül minden egyes alkalommal festést is kap. Persze azért nem ennyitől lesz ilyen mérhetetlenül drága, ehhez jön még 16 darab egykarátos rubin, 26 darab félkarátos rubin, 8 félkarátos gyémánt és 1080 gramm 18 karátos fehér- vagy vörösarany. Kizárólag a Los Angeles-i és New York-i üzletekben kapható, ha esetleg rohannál megvenni.

Secret Circus – A neves ruhatervező cég „szolid” darabját gyémántok díszítik: akad köztük 4,63 karátos, Marquise csiszolású, két 6 karátos kerek briliáns csiszolású, egy 5,09 karátos Princess, egy 5,27 karátos körtelakú, valamint további tíz egykarátos apróság. Nem is meglepő a végösszeg, amibe ez a két lábon járó ékszer kerül: 1,26 millió dollárt (284 millió forintot) kértek el az első darabért a hírek szerint.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik