Élet-Stílus

Meseerdő hihetetlen képekkel

A fény az éltető eleme a brit alkotónak, aki újabb nagyszabású varázslatot tervez.

Bruce Munro Light! címmel különleges installációt tervez a Pennsylvaniában található fantasztikus parkerdőbe. A „forest of light”, azaz fények erdeje című kiállítás során a Longwood Gardensben 20 ezer darabból álló, különböző színárnyalatokban derengő lámpák között sétálhatunk majd közel egy kilométeren keresztül, a tervek szerint. Ez egyébként csupán egy a közül a hét nagyszabású munka közül, amivel az Egyesült Államokban bemutatkozik a brit művész.

„A Longwood Gardens páratlan szépsége annyiféle módon ihletett meg – nyilatkozta Munro -, olyan munkák alkotásában, amelyek beszélgetnek a tájjal. Ugyanakkor izgalmas művészi kihívást jelentett számomra kiemelni a Gardens természetes szépségét. Remélem az idelátogatók meglátják a munkáimban, hogyan váli eggyé a fény és táj.”

Munro nevéhez olyan alkotások fűzőnek, mint a használt CD-kből megálmodott tenger, vagy a lépcsőzetesen aláhulló fényzuhany a Salisbury Katedrálisban. Legújabb munkája, a lenyűgöző fényösvény 2012. június 9. és szeptember 1. között várja majd a látogatókat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik