Élet-Stílus

Milyen szaga van az Internetnek?

Brit kutatók egy csoportja különleges találmánnyal állt elő, amivel virtuális életünket jobban át tudjuk emelni valóságunkba...

Ollynak hívják, és első pillantásra egy hétköznapi fehér doboznak hinnénk, pedig ennél sokkal többről van szó. Az ügyes szerkezet ugyanis képes arra, hogy az idegesítő pittyegések, füttyentések vagy épp csipogások helyett kiszagoljuk, ha valaki szeretne valamit tőlünk – online. Ráadásul mi magunk dönthetjük el, hogy milyen illatúnak álmodjuk az Internetet, ugyanis a magunk választotta illattal tölthetjük fel a készüléket.

Ezek után USB segítségével csatlakoztatjuk a számítógéphez, és ahogy érkeznek az e-mailek vagy épp a Facebook frissítések, egy-egy pöff hívja fel a figyelmünket rá. Egyetlen korlátja van: egy Olly csak egyféle szaganyagot képes kibocsátani, viszont akár több „robotot” is csatlakoztathatunk, attól függően, hányféle jelzést szeretnénk érezni. A megfelelő tartályba tehetünk egy darabka gyümölcsöt, kedvesünk parfümjét vagy illóolajat. Ez utóbbinál, ha ügyesen választjuk meg az aromát, egyéb hasznos mellékhatást is elérhetünk.

Melyik illóolaj mire jó?
Citrom: baktérium- és vírusölő, gyulladásgátló és frissítő hatású.
Citromfű:
enyhíti a nyugtalanító, nyomasztó gondok hatását. Szorongáscsökkentő.
Fahéj: Vitalizáló, energiát adó aroma. Javítja az emésztést, fogyókúra idején segítséget ad.
Gyömbér: javítja a memóriát, élesíti az érzékeket. Jó kedvet ad.
Ilang-ilang: depresszió elleni hatás, nemi vágy fokozó.
Levendula: görcsoldó, fájdalomcsillapító, nyugtató hatású, természetes „antidepresszáns”, vírus- és baktériumölő.
Narancsvirág: nyugtató hatású, elsimítja a haragos indulatokat, enyhíti a bánatot.
Szantál: nyugtató, jó kedvre derítő, aroma, amely lelki, szellemi szinten tisztít. Akár vágyfokozóként is használhatjuk.

Olly alkotói – Ben Redford, Chris Thomas, Tim Pryde és Genis Carreras – a Mint Digital műhelyében álmodták meg az ügyes szerkezetet. A jó hír az, hogy akár magunk is elkészíthetjük saját Ollynkat, amihez a részletes leírás meg lesz található a honlapon az ígéret szerint.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik