Élet-Stílus

A csúnyáknak online se sikerül?

Hiába a menő profilkép, a másik nem kiszagolja, mi az igazság.

Bármennyire szeretnék, az online ismerkedéssel is csak szenvednek azok, akik nem születtek nagyon szépnek. Pedig a többség ma már gondoskodik a menő profilképről: egyrészt, mert enélkül a pártalálás esélye gyakorlatilag a nullához konvergálna, másrészt, mert ez – azok között, akik valóban párt szeretnének találni – ma már alapkövetelmény, vagyis elengedhetetlen ahhoz, hogy az illetőt komolyan vegyék.

A jó profilkép viszont csak egy dolog, merthogy – hinnénk vagy sem – legalább ekkora szerep jut a bemutatkozó szövegnek is, amit – lássuk be – az emberek többsége hajlamos ellógni, ellinkeskedni, eltenni későbbre, mondván „nehéz parancsra írni, és különben se múlik ezen semmi”.

Pedig de. Az internetes ismerkedésben a szöveg majdnem olyan fontos, mint a kép: mondhatnánk, hogy a kettő kiegészíti egymást, és akkor van esély kapcsolatba kezdeni, ha mindkettő egyformán megüti a mércét. Bármennyire hihetetlen azonban, a csúnyábbaknak a bemutatkozásnál is trükközniük kell: magabiztosnak kell ugyanis látszaniuk, máskülönben esélyük se lesz.

Az ellenkező nem ugyanis meglepően jó radarral olvassa ki a sorok közül azt, hogy valaki magabiztos-e vagy sem. A vonzó férfiaknak pedig megvan az a jó tulajdonságuk, hogy önkéntelenül is sugározzák magukból ezt a bizonyos pluszt, még akkor is, ha az irományukkal amúgy nem nyernének meg semmilyen versenyt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik