Élet-Stílus

6+2 ízesített vodka téli estékre

Az egyik vezető vodkamárka két új ízesítéssel jelentkezett, de bőven válogathatunk a különféle aromák között.

Tejszínhab és pihe-puha mályvacukor, azaz Whipped Cream és Fluffed Marshmallow– ezekkel a fantázianevekkel jelentkezik a Smirnoff vodka, az arca pedig a modell és társasági hölgy, Amber Rose lesz. „Az ízesített vodkákat egyre jobban kedvelik vásárlóink, ezért bővítjük a Smirnoff palettát innovatív, kiváló minőségű ízekkel” – jelentette ki David Tapscott, márkaigazgató.


Amber Rose az új Smirnoff ízek arca lett

A vodka eredetileg Lengyelországból, illetve Oroszországból származik, ebből ered két típusa is: eredetileg a lengyel vodkákat valamilyen gyümölccsel ízesítették, míg az orosz hagyományosan „íztelen” volt, ám a legújabb trend ennek szemmel láthatóan ellentmond, ráadásul ma már szinte a világ minden táján párolják a nemes nedűt. A Centurion magazin összeállítása szerint hat legjobb ízesített vodka 2011-ben:


A chilli teszi még tüzesebbé

Absolut Peppar – bár a neves cég olyan lágy ízekket is felmutatott mint a Peach (barack) és Mandarin, de kiemelkedő a piros és zöld chillivel tüzesé tett Pepper, ami mindegyik felülmúlja.

Ketel One Citroen – a holland nedűt holland citrommal ízesítették, a domináns, fanyar aroma egy kis mézeskaláccsal keveredik.

Origine Pomegranate – a gránátalma dús, és sós íze dominál ebben a zamatos, francia italban, de az ínyencek a végén jól kivehetik a piros bogyósok jegyeit is.


A szentperje adja jellegzetes ízét és színét

Zubrowka vodka – a Magyarországon is jól ismert, lengyel ital jellegzetességét az illatos szentperjének, máriafűnek, bölényfűnek is nevezett fűféle adja, amit a vadon élő ritka európai bölény (zubr) előszeretettel legel. Minden üveg Zubrowka tartalmaz egy szálat ebből, ami kellemes ízt, és enyhe zöldes árnyalatot kölcsönö neki.

Finlandia Grapefruit Fusion – a finn remekmű erős, de mégis selymes grapefruit ízzel kényezteti az ízlelőbimbókat. Olyan, mintha egyenesen a fáról szedték volna a gyümölcsöt, amelynek aromája az üvegbe került.

Wyborowa Migdalowy Almond – a világ talán legrégibb vodkája lengyel, mintegy 500 éves múltra tekint vissza, ám a pirított mandula ízű különlegesség megmutatja, hogy képes megújulásra is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik