Élet-Stílus

A Belvárosban burzsujkodik a Vodafone

Látványos boltpremiert tartott a vörös logos mobilszolgáltató. Polgármester-szivatóst, aranymobilost, ahogy azt kell.

A pesti Belváros külföldi részén, a Fashion Streeten vásárolt magának helyszínt a világ legnagyobb mobilszolgáltatója, hogy létrehozza azt az üzletét, amelyen keresztül reprezentálhat. A bolt ilyen formán – gyorsan leszögezendő -, nyugati mércével is figyelemre méltó. Az üzletbe lépve például egy harminc négyzetméteres plazmafal fogadja a betérőt, amelyen Budapest látványosságai váltják egymást. A bolt szándékai szerint rájátszik a pestiségre, egy utca hangulatát tükrözi, és mint az kiderült, a csupaszon hagyott téglafal például a dualizmus korában fejlődésnek indult város története előtti tisztelgés.

És a presztízsbolt premierjét be is lengte a felső közép diszkrét bája. Különösen, hogy jelen volt a Belváros „sztárpolgármestere”, Rogán Antal is. Hogy melyik fél kereste a másikat egy ilyen esemény alkalmából, legyen a PR-osztályok örök titka. Viszont a lassan minden elképzelhető bulvármegjelenésre lecsapó polgármestert sikerült azzal egy kicsit megfogni, hogy rajzoljon egy kutyát. Méghozzá egy tabletre. Hogy hogy jött az ötlet, azt nehezen visszafejthető, mindenesetre a polgármester úr számára nem volt menekvés. Mentségére frappánsan jelezte: ő ugyanolyan tehetségtelen tableten is, mint egy darab fehér papíron. És politikustól meglepően ez tényleg nem volt túlzás. Íme:


További képekért kattintson a fotókra
Fotó: Neményi Márton

Hogy tényszerű adatokkal is gazdagodjon a cikk, az eseményen elhangzott, 2011. december közepére a Vodafone Budapesten kívül az egész országban felújította a hálózatát. Összesen 1500 állomást modernizáltak és 75 újat építettek. Tavaszra a budapesti hálózat felújítása is elkészül. Ezekben a térségekben a megduplázódott mobilinternet-sebesség mellett minden olyan területen már elérhető az EDGE adatátviteli technológia, ahol korábban csak 2G volt.

A boltban egyébként kilenc gyártó több mint 70 okostelefonját lehet megvenni. Többek közt azt a Nokia Orót is, amely 18 karátos arannyal van körbefuttatva. Az előfizetéssel is közel 300 ezer forintba kerülő készülékre talán a semmi különös a legmegfelelőbb jelző és vendégek körében sem járt neki megkülönböztetett figyelem. A Nokia tényleg olyan, mint az exlegjobb haver, aki császár volt, most meg mindenki kerüli?

A Vodafone egyik helyi csúcsmenedzsere, Richard Sherwood az FN24-nek a bolt megnyitása kapcsán egyébként megjegyezte: bár az üzlet valóban unikális, és a vásárlási élményt helyezi előtérbe, a bevételi elvárásai hasonlóak, mint egy ugyanilyen méretű másik helynek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik