Élet-Stílus

Európa legnagyobb borkomplexuma lehet a mienk

A budapesti Vinopolis majd ezer négyzetméter, és lesz benne borbár, borüzlet, sőt még egy oktatási központ is.

A komplexummal, amit hamarosan a nagyközönség előtt is megnyitnak a Falk Miksa utcában, egyedül a londoni Vinopolis veheti fel a versenyt. Ez persze nem akkora csoda, az építtetők minta- és példaértékűnek tartják a szigetországbeli borközpontot.

A magyar változat egyébként nem csak méreteiben, hanem kínálatában is megpróbálja lepipálni a példaképet. A kontinensen így a fővárosi borközpont lehet a legnagyobb és egyben a legszínesebb, legszélesebb kínálattal rendelkező, ahol az érdeklődők a borbár és a borüzlet mellett konferenciákat, sőt akár akkreditált továbbképzéseket is tarthatnak.

Az 1000 négyzetméteres épület felső szintjén kapott helyet a borbár, ahol kéthetente cserélődik az a 100-féle tétel, amit az érdeklődők megkóstolhatnak. Ezeket a szintén az emeleten elhelyezett borüzletben – ezer különböző féle bor közül – meg is lehet vásárolni. Az alsó szinten 700 négyzetméteren még egy interaktív párlat- és borkiállítás is várja a látogatóit, és itt kapott helyett a komplexumban létrehozott oktatási központ is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik