Élet-Stílus

Veszélyes, ha magad tankolsz

Nem egyszerűen csak arról van szó, hogy a végösszeg láttán infarktust kapsz, ha teletöltöd az autó üzemanyagtartályát...

Gondoltad volna: a benzinkút töltőpisztolya az egyik legmocskosabb felület, amihez hozzáérsz a mindennapjaidban? A töltőpisztolyokon baktériumok és vírusok egyaránt vidáman tenyésznek, derült ki a Kimberly-Clark Professional által megrendelt kutatásból. Sőt, rosszabb a helyzet mint a mozgólépcsőkorlátok, a parkolóórák és a gyalogátkelőnél található jelző gombok esetében.

Ez egyszerűen azért van így, mert soha senki életében nem tisztított meg még egyetlen töltőpisztolyt sem, vélekedik a kutatás vezetője, dr. Kelly Arehart, aki csapatával Chicago, Dallas, Los Angeles, Miami és Philadelphia üzemanyagtöltő-állomásait vizsgálta meg, adenozin-trifoszfát után kutatva. Ez a vegyület önmagában nem káros, viszont valamilyen állat, növény, baktérium, élesztőgomba, illetve és penész jelenlétéről árulkodik, amelyek bármelyike képes súlyos betegséget továbbadni.

Ha valóban aggódsz a kórokozók miatt, amelyek a töltőpisztolyon hemzseghetnek, használj eldobható kesztyűt a töltéskor, vagy fertőtlenítheted a kezedet utána, esetleg megkérheted szegény kutast, hogy tankoljon ő – így aztán tényleg megdolgozik azért a kis borravalóért.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik