Élet-Stílus

Ellepték a zombik Angliát

A szigetországi Brightonban legalább 3000 élőhalott parádézott a város utcáin.

A zombik látványos kis akciójukkal mindössze pontot szerettek volna tenni azoknak a találgatásoknak a végére, miszerint a rémes kultusz a mindennapi élet szerves részévé vált-e. A BBC internetes oldalának beszámolója szerint október végén mintegy 3000 élőhalott – tudatú és/vagy annak beöltözött ember – vonult utcára, hogy átvonuljanak Brighton városközpontján a tengerpartig.

A brit lap online változatának tudósítója szerint a többség csupán a hecc kedvéért öltözött hullának, de akadtak olyanok is, akik szinte élnek-halnak a hullaszerű sminkért, az arcra festett sebekért és a szakadt rongyokért.

Az ilyen és ehhez hasonló akcióknak egyébként most van a szezonja. Az október 31-én esedékes Helloween – főleg angszolszász területen – elsősorban a bizarr jelmezek, a beöltözés és az ijesztgetés ünnepe. A múltját tekintve a Halloweent a kelta hagyományoknak köszönhetjük: az ünnep, ami ma már a beöltözésről és a cukorkákról szól inkább, mintsem a szellemek és a hallottak előtti tisztelgésről, korábban a boszorkányok és a kísértetek napja volt.

A zombik elterjedése egyébként a szakemberek szerint is várható volt: egész pontosan azóta, hogy a trendekbe beszivárogtak a vámpírok és egyéb természetfeletti lények. Ennek a világnak a zombik is szerves részei, nem csoda, hogy ma már a beöltözéses mókák mellett filmekben, pályázatokban, sőt, katasztrófavédelmi akciókban is megemlékeznek róluk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik