Élet-Stílus

Ken megtörte Barbie-t

Az álompár a nyáron azért „szakított”, mert a csinibabáról időközben kiderült, hogy vér tapad a kezéhez.

Azt már tudjuk Barbie-ról, hogy luxusházban él, luxusautót vezet és a legutóbbi divat szerint öltözködik, ám az, hogy sötét lelkű bestia lenne, aki lelkiismeret-furdalás nélkül irtja a fákat az esőerdőkben és ártatlan tigriseket gyilkol, valami teljesen új. Pedig az angyalarcú szépségnek létezik egy ilyen – kevesek által ismert – oldala is, amire most a Greenpeace aktivistái hívják fel a nagyérdemű figyelmét.


Sötét lelkű gyilkos?

Közvetlenül azután, hogy sikerült kinyomozniuk, hogy a baba forgalmazója a Mattel, erdőirtásból származó papírba csomagolja a babákat, össztüzet zúdítottak a rózsaszín álomra. „Szerződtették” Kent, aki szakított Barbie-val a környezetpusztító életmódja miatt.

Amiért a Greenpeace zabos:
A Mattel állítólag évek óta olyan papírgyártól vásárolja a dobozok anyagát, ami Indonézia veszélyeztetett őserdőiben pusztítja a fákat, így hozzájárul a Föld pusztulásához és a globális felmelegedéshez. Persze nem csak a Mattel sáros, a Disney-nek, sőt a Hasbronak is van félnivalója, a hírek szerint ők is innen vásárolnak.

A forgalmazó egyébként először megpróbálta figyelmen kívül hagyni a zöldek akcióját, ezért mintha mi sem történt volna, Kennel közös nyaralós képeket töltöttek fel a baba hivatalos Twitter oldalára. Most azonban úgy tűnik, megadják magukat a környezetvédőknek: a cég vezetése bejelentette ugyanis, hogy innentől kezdve felhagy az erdőirtással.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik