A Kutatók Éjszakája programsorozat keretében például az derült ki, hogy a C-vitamin-tartalom szempontjából korántsem mindegy, hogy az adott növény egészséges-e. Gilingerné dr. Pankotai Mária, a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Karának docense – aki paprikákat használt kutatásaiban – bebizonyította, hogy lényegesen kevesebb a vitamin azokban a növényekben, amelyek sérültek.
A szakértő beszélt arról is, hogy pont emiatt teljesen felesleges megvásárolni azokat a gyümölcsöket és zöldségeket, amelyek „biók”, ám sérültek, mert nagyjából ugyanannyi vitamint tartalmaznak, mint azok a hagyományos növények, amik épek.
A dietetikus szerint a zöldségeknél a paprika, míg a gyümölcsök közül a bodza, a szeder és a feketeribizli a leggazdagabb – és egyben a legkönnyebben hozzáférhető – C-vitamin-forrás.