Élet-Stílus

Október a látás hónapja

Az alkalomból az érdeklődők országszerte ingyenes látásellenőrzésen vehetnek részt.

Világszerte felmérések igazolják, hogy elhanyagoljuk a szemünk egészségét: ennek is tudható be, hogy az emberek több mint 50%-ának szüksége lenne valamilyen látáskorrekcióra. Magyarországon közel 1,5 millióan vannak azok, akik még sosem voltak látásvizsgálaton. A Látás Hónapja kezdeményezése nekik is próbál segíteni azzal, hogy az ingyenes látásvizsgálatok keretében mindenki számára hozzáférhetővé teszi a vizsgálatot.

A szakértők szerint a vizsgálat fontos, ugyanis nemcsak egy később esetleg súlyossá váló szembetegséget mutathat ki, hanem a cukorbetegség és a magas vérnyomás tüneteit is. A Látás Hónapja akciója, amit a Magyar Látszerész Szövetség, a Magyar Optikus Ipartestület és az optikai szakma együtt szervez október 1-jétől október 31-ig tart.

Az érdeklődőknek a résztvevő vizsgálati pontokon ingyenesen megvizsgálják a látását, illetve az orvosok szaktanácsot is adnak. Amennyiben a szemorvos szembetegséget talál, további szemvizsgálatot javasol és az érdeklődőt szakorvosi rendelésre irányítja.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik