Újabb érvet találtak a Yale Egyetem és a Dél-Kaliforniai Egyetem kutatói arra, miért ne éheztessék szervezetüket azok, akik fogyni szeretnének. Az egy dolog, hogy a koplalás sem a tudósok, sem a táplálkozási szakértők szerint nem a hosszú távú, sikeres fogyás titka, de emellett azzal, hogy megvonjuk szervezetünktől a tápanyagokat megnehezítjük a saját dolgunkat is.
Ha megvonjuk magunktól a kalóriadús ételeket, akkor testünkben csökken a vércukorszint. Ennek hatására csökken az érzelmekért és az impulzusokért felelős agyterület ellenállása, ami azt jelenti, hogy onnantól kezdve sokkal nehezebben mondunk nemet vagy állunk ellent a nagy kalóriatartalmú ételeknek és az édességnek is.
A kutatók szerint a jutalomra vágyó agyterületeket nemcsak a vércukorszint esése aktivizálhatja, hanem a stressz is, ezért a kutatók azt javasolják, hogy ha ellen akarunk állni az édességek csábításának, akkor igyekezzünk mindig úgy étkezni, hogy a vércukorszintünk egyenletes legyen.