Élet-Stílus

Árt a kapcsolatoknak a sport?

Ha valaki túlzásba viszi, akkor a többi függőséghez hasonlóan, a sport szeretete is kapcsolatokba kerülhet.

A szakértők szerint érdemes odafigyelni a környezetünkre és gyanakodni, ha valamelyik rokonunk vagy közeli jó barátunk fontos eseményeket mond le egy meccs miatt. Aggodalomra adhat okot az is, ha valaki hosszú időre lehangolt, dühös vagy erőszakos lesz, csak mert vesztett a kedvenc csapata.

A Birminghami Egyetem kutatói – akik az elmúlt néhány hónapban tanulmányozták a kérdést – úgy vélik, hogy a sportfüggőséget nem az adott sportágra fordított idő jelzi. Teljesen mindegy, hogy valaki heti 10 órát nézi kedvenc csapatát, vagy 40-et, ha mindeközben nem hanyagolja el családi és baráti kapcsolatait és a napi tevékenységeit.

A szakértők ettől függetlenül aggódnak, hiszen a megszállottság, hasonlóan a többi függőséghez, a sport esetében is komoly következményekkel járhat. Ha valaki nem kap időben segítséget, elvesztheti barátait, sőt a családi kapcsolatai is veszélybe kerülhetnek.

Amerikában a különböző sportágak közül a focinak van a legtöbb megszállottja, de sokan válnak a golf és a tennisz rabjává is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik