Kedvenc receptjeiből a napokban könyv jelent meg, így bárki megfőzheti azokat az ételeket, amelyeket az anyakirályné is nagyon szeretett. A mama idejében a királyi palotában a lakomák vetekedtek egy középkori lakoma méreteivel: ezt a hagyományt Erzsébet királynő a mai napig próbálja megőrizni.
Édesanyja lakomái híresek voltak arról, hogy minden alkalommal különleges előételeket és desszerteket szolgáltak fel. Természetes volt emellett az, hogy a meghívott vendégek – akiknek az étkezés örök élmény maradt – gyakran koccintottak. A királynő édesanyja ugyanis nem vetette meg az alkoholt: az étkezéseket bor alapú aperitiffel kezdte, de nagyon szerette a Martini-koktélokat is.
Az ivászatok ellenére és a különleges ételeknek, életmódnak köszönhetően az anyakirályné megélte 100. születésnapját, sőt túl is élte azt. Kedvenc receptjeit most egy különleges gyűjtemény foglalja egybe, aminek elkészítésében az anyakirályné egykori lakhelye, a Mey-kastély személyzete segített elkészíteni.