Élet-Stílus

Hõség lesz a Google szerint is

Minden különösebb felhajtás nélkül a Google Térképeken megjelent az idõjárás funkció is.

Az új felület lényegében semmi különösebbet nem tud mint megjeleníti egy kiválasztott területen éppen aktuális hõmérsékleti adatait, illetõleg 10 napos elõrejelzést ad. A városokhoz tartozó kis ikonokra kattintva megjelenik részletesebben a pillanatnyi idõjárási helyzetkép. Lehet váltani a mértékegységeket is a szélerõsség esetében (km/h), és a hõmérséklet tekintetében (F/C). Az adatokat az egyik legnagyobb idõjárási oldal a Weather.com szolgáltatja. Az ugyancsak Google-os Föld projektbe pedig az amerikai hajózási hivatal a U.S. Naval Research Lab.


Egyébként a Microsoft Bing Térképének idõjárás modulja legalább ennyit tud, mint a Google-é. A részletes adatokhoz azonban is el kell hagyni a térkép oldalát. A Microsoft idõjárási beszállítója szintén egy nagy oldal a weatherbug.com.

Hõség lesz a Google szerint is 1Egyébként jól látszik az is, hogy a Google Térképe milyen kommunális szolgáltató kíván lenni. Az évekig csak egyszerû térkép funkció mára számtalan kiegészítõ alkalmazást kapott.

Ilyen a tömegközlekedési szolgáltatás már Budapesten is megjeleníthetõ nézet. (Amely azért majd akkor lesz igazán hasznos, ha valós idejû helyzetjelentést ad egy busz-villamos helyzetérõl.) Vagy az autósoknak szóló Traffic, amely az Androidos közösség tagjai által szolgáltatott adtok alapján képez dugótérképet.

Ugyanakkor úgy hírlik, dolgozik a Google azon is, hogy a parkolást is GPS-alapon okostelefonon keresztül a Google Checkout segítségével lehessen rendezni. De nem csak az autósoknak nyújt szinte teljes értékû navigációs szolgáltatás a Google múlt héten bemutatott magyarul is beszélõ fordulj jobbra-balra navigációs lehetõsége is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik