Élet-Stílus

Az étcsoki is helyettesíthetné a napvédőket?

A vörösbor után újabb ínyencségről derült ki, hogy jó a napégés ellen.

Néhány nappal ezelőtt számoltunk be arról, hogy a vörösbor és a szőlő véd a leégés ellen. Most québeci kutatók az étcsokoládéról szeretnének hasonló tulajdonságokat megállapítani: ehhez már meg is kezdték a 12 héten át tartó vizsgálatot, ami után kiderülhet, hogy a csokoládé valóban hatékonyan megszünteti-e a napszúrás tüneteit.

A kutatók szerint ha a csokoládénak lesz ilyen hatása, azt csakis polifenoltartalmának köszönheti majd. A teszthez felhasznált csokoládékban is ez a természetes antioxidáns van jelen nagy mennyiségben. A kutatók remélik, hogy a kísérlet bebizonyítja, hogy akik polifenolos csokoládét esznek, jobban elviselik reakció nélkül a bőrüket érő sugárzást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik