Élet-Stílus

Miért féltékenyek a nők az ágyban?

Az alvás még a legmeghittebb hangulatot is tönkreteheti.

A Silentnight, ágyakat forgalmazó cég felmérése szerint a brit nők még az ágyban is képesek féltékenykedni párjukra. A legtöbb konfliktust ilyenkor még csak nem is a partner buja álmai okozzák, hanem a tény, hogy a partner elaludt. A férfiaknak ehhez ugyanis sokkal kevesebb idő kell, mint a nőknek: az alvásszakértők szerint míg a férfiak 10 percen belül elalszanak, a nőknek ehhez legalább egy óra kell.

Az erre vonatkozó felmérésből kiderül, hogy a brit nők többségét valósággal zavarja, ha partnerük előbb elalszik, mint ők. A megkérdezettek egy része bevallotta, hogy ilyen esetekben észrevétlenül megpróbálják felébreszteni párjukat: vannak akik félhangosan beszélnek maguk elé egész addig, míg a partner fel nem ébred.

Pedig az, hogy valaki nem bír elaludni, már önmagában is elég rossz, ha ezt valaki még azzal is tetézi, hogy féltékeny lesz alvó társára, azzal még tovább kitolja azt az időt, mire végre el tud majd aludni. A szakértők figyelmeztetnek arra, hogy a nem megfelelő alvásnak nemcsak rövid távon, hanem hosszú távon is vannak következményei: koncentrációzavart, teljesítményromlást és depressziót is okozhat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik