Élet-Stílus

Ma minden a sörről szól

Nem sok olyan dolog van a világon, amiben mindenki megegyezik, de a sör szeretete valami ilyesmi.

Az a néhány fiatal, akik közvetlenül felelősek az International Beer Day, vagyis a Nemzetközi Sör Nap létrehozásáért legalábbis biztos így gondolják. Egy 2007-es, kedélyes sörözgetés közben arra jutottak, hogy kijelölnek egy napot, amikor minden a sörről szól. Hát, valahogy így kezdődött: így lett augusztus 5-ből világszerte a sör ünnepe.

A Nemzetközi Sör Napnak Jesse Avshalomov, Evan Hamilton, Aaron Araki és Richard Hernandez szerint többféle célja is van: elsősorban összehozza a barátokat, akik ezen a napon teljes lelki nyugalommal beszélgethetnek a sörről. Másodszor mindenki megünnepelheti azokat a nőket, akik részt vesznek a sör elkészítésében és felszolgálásában és harmadszor, a sör – függetlenül annak márkájától, vagy származási országától – nagy lobogója alatt egyesíti az egész világot.

A sörünnepet kezdetben csak egy amerikai kiskocsma tartotta, mígnem az alapítók létrehoztak egy weboldalt, amivel az esemény világhírű lett. Azóta bárok, éttermek, kocsmák és sörfőzdék százai csatlakoztak, hogy augusztus 5-én együtt ünnepeljék a sört.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik