Élet-Stílus

Barokk esküvőre készül Győr

A látványosnak ígérkező eseményt idén 19. alkalommal rendezik meg a barokk belvárosban.

Augusztus 13-án egy különleges szertartás keretében egy igazi jegyespár mondja ki a boldogító igent: az ifjú pár és az örömszülők lovas hintókkal hajtanak majd a belvárosban, barokk viseletben díszelgő násznép kíséri majd őket, a forgatagot pedig udvarhölgyek, trombitások és táncosok sokasága színesíti majd. A szertartás a barokk hagyományok koreagráfiáját követi majd – ismertette a részleteket az ötletgazda, Keglovich Ferencné.

A rendezvényt különleges zenei programok teszik teljessé: az esküvő előestéjén a Blackrose’ Night reneszánsz rockzenekar játszik, a fiatalok egybekelését követően Kovács Fery és a Raab kamarazenekar ad “Ba-rock koncertet”. Az eseménysorozat zárónapján, augusztus 14-én pedig “Jazz-barock” koncertre kerül sor. Ezek a zenei kísérletek arra adnak választ, miként próbálják a muzsikusok a barokk értékeit napjainkra adaptálni – magyarázta az ötletgazda.

A barokk esküvő idei, tizenkilencedik programját a város 6,4 millió forinttal, a Nemzeti Kulturális Alap – pályázati úton – 2 millió forinttal támogatja.

Tudjon meg még többet a különleges esküvőről ide kattintva.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik