Élet-Stílus

A fehérítő fogkrém sem csodaszer

Fájdalmas, sárga fogsor lehet a vége annak, ha valaki nem körültekintően választ fogkrémet.

Messzinek tűnik az idő, amikor az emberek zöme még büszke volt természetes színű fogaira, ma ugyanis a természetellenesen vakító fehér fogsor dívik. Nem csoda, hogy az utóbbi években folyamatosan nő a kereslet a fogfehérítések és a fogfehérítő fogkrémek iránt. Ez utóbbiak főleg azért népszerűek, mert bárki számára elérhetők és azt ígérik, hogy néhány fogmosás után visszaadják a fogak ragyogó fehérségét.

A szakértők szerint a helyzet azonban nem ilyen rózsás. Igaz, hogy a fogkrémekben lévő políranyag képes arra, hogy eltávolítsa a fogak felületén lévő szennyeződéseket, de látványosan fehér fogakat csak akkor képes produkálni, ha valaki előtte már átesett a fogfehérítés procedúráján. Ilyenkor ugyanis remekül szinten tartják a fehérséget.

Kevesen tudják azt is, hogy a fogkrémekben lévő políranyag akár sárgíthatja a fogakat. A fogászok szerint a fogkrémek hosszú távú használata rombolhatja a fogzománcot és láthatóvá teheti a sárgás színű dentint alatta. Arról nem is beszélve, hogy az arra érzékenyeknél akár fájdalmat is okozhat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik