Élet-Stílus

Egyre több férfi szorong a tükör előtt

Hasonlóan a nőkhöz, a tökéletes kinézet érdekében még az éhezéstől sem riadnak vissza.

Sőt, bár senki sem gondolta volna, Nagy-Britanniában folyamatosan nő az étkezési rendellenességgel küzdő férfiak száma. Az ezt vizsgáló felmérésekből egyértelműen kiderül, hogy a plakátokról, reklámfilmekben vigyorgó, tökéletes testű modellek nemcsak a fiatal lányok és a nők egészségére, de a férfiakéra is hatással vannak.

A szakértők véleménye szerint az anorexia és a bulimia a férfiak esetében nem csak annak egészségügyi következményei miatt veszélyesek. Figyelmeztetnek, hogy a férfiak alapvetően nehezebben ismerik be, hogy bármiféle problémájuk lenne, így segítséget is később kérnek. Gyakran már csak akkor, amikor késő.

Az orvosok a kialakuló trend miatt egyértelműen a tökéletes testű modelleket hibáztatják. Szerintük egy olyan világban, ahol lépten-nyomon duzzadó bicepszekbe és hatkockás hasakba botlani, magától értetődik, hogy kialakul egyfajta bizonytalanságérzet a saját testünkkel kapcsolatban. Úgy vélik, a férfiaknál figyelmeztető jel lehet a túlzásba vitt edzés, illetve az, ha valaki folyamatosan számolja az elfogyasztott kalóriák számát.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik