Élet-Stílus

A bortól szebb az öregkor

Az öregedést ugyan nem gátolja meg, de a gyümölcsök és a vörösbor egyik összetevője elviselhetőbbé teszi az öregedést.

Bár az öregedésgátló pirulát egyelőre még nem találták fel, létezik egy olyan szer, egy hatóanyag, ami legalább elviselhetővé teszi az idő múlását. Ez az anyag egy polifenol összetevő, a resveratrol, ami megtalálható a vörösborban, szőlőben és a gyümölcsök jó részében is.

Egy, az összetevőt célzó kutatás kimutatta, hogy annak öregedésgátló, rákmegelőző, gyulladásgátló hatása van, ráadásul antioxidáns tulajdonságokkal is bír. Az egyelőre még a kutatók számára sem teljesen világos, hogyan működik pontosan a resveratrol, úgy vélik, hogy annak hatását több tényező, többek között a genetika, a testmozgás, sőt a kor is befolyásolja.

A Floridai Egyetem kutatói állatkísérletek során már bizonyították, hogy a hatóanyag csökkenti a rákos sejtek kialakulásának valószínűségét, ahogy a kardiovaszkuláris betegségek létrejöttét is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik