Élet-Stílus

Láthatatlanok az ötvenes nők

A 40-es, 50-es korosztály kevésbé magabiztosak és messzire kerülik a tükröt.

Nemcsak a nők, a férfiak is ugyanennyire elbizonytalanodnak ebben az életkorban. Igaz, ők nem annyira, hogy emiatt a tükröt is messzire elkerüljék és elmúlt fiatalságukat sirassák. A 40-es, 50-es nőket, főleg azokat, akik már betöltötték a 46. életévüket – a szakértők szerint ez a fordulópont – kifejezetten frusztrálja az idő múlása, a ráncok elleni örökös harc.

A helyzetet egy erre vonatkozó, nemrég elkészült felmérés szerint, tovább súlyosbítja, hogy a középkorú nők bizony kevesebb pozitív visszajelzést kapnak az ellenkező nemtől, mint a fiatalabbak. Ettől a többség láthatatlannak és szürkének érzi magát, ami tovább növeli az elégedetlenségüket saját külsejükkel szemben – írja a Daily Mail.

A szakértők siettek hozzátenni, hogy ez csupán átmeneti állapot: a 60. életévet betöltve a férfiak és nők is visszanyerik önbizalmukat és ismét elégedettek lesznek önmagukkal. Emlékeztettek arra is, hogy 50 éves kor után egy új élet kezdődik: az ötvenes éveikben járó emberek ugyanis többet mozognak, egészségesebb ételeket esznek és sokkal jobban odafigyelnek az életmódjukra, mint a fiatalok.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik