Élet-Stílus

Fogynak a dohányosok?

A dobozokon megjelenő, elrettentő képek hatására egyre több dohányos teszi le végleg a cigit.

Még sosem voltak ilyen sikeresek a különböző betegségekről, emberi szenvedésről készült képek, mint azok, amik a cigarettásdobozokra kerültek. A sokkoló képek miatt – melyek közül a leghatásosabbnak az emberi szenvedést ábrázoló grafikák bizonyultak – egyre kevesebben gyújtanak rá – állítják a szakemberek. Hozzátették, az eredmény valószínűleg annak köszönhető, hogy a képek erősebb érzelmi reakciót váltanak ki a dohányosokból, mint az egyszerű figyelmeztetések.

MIndez május 31-én jó hírnek minősül, ugyanis ezen a napon az Egészségügyi Világszervezet kezdeményezésére minden évben megtartják a Nemdohányzók Világnapját, melynek célja, hogy felhívja a figyelmet a füstölés káros következményeire és a nemdohányzók egészségének védelmére. A dohányosok füstje ugyanis nemcsak saját egészségüket, de a környezetükben élőkét is károsítja. a passzív dohányzás legvédtelenebb érintettjei a kiskorú gyermekek, akiknek szülei dohányosok.

Bár a dohányzásról leszokni nagyon nehéz, a szakértők mégis mindenkit erre buzdítanak, hiszen az, ha valaki felhagy káros szenvedélyével, minden életkorban növeli a várható élettartamot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik