Élet-Stílus

A gyerekek miatt betegszenek le a nők

Egy friss kutatás arra próbál választ adni, miért a kövérek és a nők vesznek ki több betegszabadságot.

Annak ellenére, hogy a nők nagy része lelkiismeretfurdalást érez, ha otthon marad, ráadásul erősebb immunrendszerrel van felvértezve, mint a férfiak zöme, mégis többször jelentenek beteget a munkahelyükön, mint a férfiak – állítja egy most elkészült brit felmérés. Eszerint egy brit férfi évente átlagosan 3,5 napot hiányzik betegség miatt, ami azt jelenti, hogy egész életében összesen 171 napot hiányzik úgy, hogy hajlamosabb ágynak esni és lelkiismeretfurdalása sincs a hiányzás miatt.

A statisztikák szerint a nők 189 napot hiányoznak életükben: melynek csak egy része történik valóban betegség miatt. A nőknél ugyanis nem ritka jelenség, hogy “gyermekeikbe betegednek bele”, vagyis ha csemetéjük elkap valamit és kénytelen otthon maradni, akkor ők maradnak otthon vele. A nők emellett gyakrabban mennek dolgozni betegen, holott – a felmérés szerint – a kollégák nem rajonganak túlzottan azért, aki hősként, nyöszörögve megy be dolgozni.

Nemcsak a nők, a túlsúlyosak is rosszul állnak szabadság tekintetében: ők átlagosan 4 nappal vesznek ki többet, mint normál testsúlyú társaik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik