Élet-Stílus

Leendő apáknak: napsütés igen, mobil nem

Hogy a teherbeesést ennyi minden befolyásolhatja, azt még maguk a kutatók sem gondolták.

A helytelen táplálkozás, a túlzott stressz és a dohányzás – ezek azok a tényezők, amik bizonyítottan rombolják a férfiak megtermékenyítő képességét, ám sok az olyan tényező, aminek jó, vagy rossz hatása máig bizonytalan. Többek között a mobil is ilyen: bár számos vizsgálat volt annak kiderítésére, károsak-e, megnyugtató eredménnyel egyelőre még egy sem szolgált. Sőt!

Egy friss kanadai kutatás is csak a káros hatások listáját bővítette. A Queens Egyetem orvoscsoportja ugyanis kiderítette, hogy a mobiltelefonok negatívan hatnak a férfiak nemzőképességére. Úgy, hogy csökkentik annak a hormonnak a mennyiségét, ami a férfi nemi hormont, a tesztoszteront alakítaná át egy potensebb formába.

Jó hír, hogy a mobillal ellentétben van olyan dolog, ami kedvezően befolyásolja a termékenységet. Ez pedig a napsütés, amiből nyáron szerencsére rengeteg van. A napfény hatására bőrünkben képződő D-vitamin ugyanis szó szerint felturbózza a sperma minőségét: jobban és gyorsabban úsznak, mint a D-vitamin kúra előtt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik