Élet-Stílus

A cukortól jobban hat az antibiotikum

Fogékonnyá teszi a baktériumokat a kezelésre, így gátolja a betegség kiújulását.

Úgy tűnik, van megoldás a kórokozók ellenállási képességével szemben – legalábbis ezt állítják a Bostoni Egyetem kutatói. Kiderült, hogy a baktériumok úgy állnak ellen az antibiotikumos kezelésnek, hogy „hibernált” állapotba kerülnek. Az így túlélt baktérium később újra aktivizálja magát, ettől pedig kiújulhat a betegség.

Ezt a folyamatot akadályozhatja meg a cukor azzal, hogy kihozza a baktériumokat ebből a hibernált állapotból, és újra fogékonnyá teszi őket a kezelésre. Az egyetem orvosai a gyakori húgyúti betegségeket okozó E-coli baktériumon tesztelték a módszert, amivel a kórokozók 99,9%-át el tudták pusztítani 2 órán belül. Cukor nélkül a kezelés hatástalan volt.

AJÁNLOTT LINKEK:

Egy kanál cukor a baktériumok ellen (hvg.hu)
Antibiotikum: szedjük vagy ne szedjük? (vital.hu)
Mit tegyünk antibiotikumkezelés után? (hazipatika.com)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, a 24.hu Facebook-oldalán teheted meg. Ha bővebben olvasnál az okokról, itt találsz válaszokat.

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.