A kéziratot a napokban elárverezték és rekordösszegért, 55 ezer euróért talált új gazdára. A licit 20 ezer euróról indult, ám időközben kiderült, hogy tartalmazza a mesterszakács néhány népszerű fogásának receptjét is, ami még jobban felvillanyozta az érdeklődőket.
Az El Bullí titkait tartalmazó dokumentumot Adriá 1996 és 1997 között írta és szól benne kreativitásról, érzékelésről, a terveiről, hivatásáról és mint kiderült néhány receptjéről is. Az írásban sok a javítás, a megjegyzés, ám ettől igazán különleges, hiszen ilyesmi nincs abban a könyvben, amit a séf publikált.
A Katalóniában, Gironában található El Bullí jelenleg zárva tart, mert Ferrán Adriá alkotói szabadságot vett ki. Az étterem várhatóan 2014-ben nyílik meg újra, az “innováció és a kreativitás” központjaként.