Kávézásban jók a magyarok: fejenként átlagosan 144 litert iszunk egy évben, ami még az egy főre eső sörfogyasztást is túlszárnyalja. Ezzel csak annyi a gond, hogy a feketekávé a pörkölés után nyeri el végleges formáját, ám ennek hatására elveszti értékes és hasznos hatóanyagait.
Pörkölt társával ellentétben a zöld kávé klorogénsavban gazdag, ami egy hatékony antioxidáns: még a zöld tea hatóanyagánál is tízszer erősebb. A sav hatásos a szabadgyökök ellen, meggátolja a zsír felszívódását a szervezetben, étkezés után gyorsítja az anyagcserét és serkenti az emésztést. Hasonlóan a zöld teához élénkít és frissít: hatóanyaga lassan szívódik fel és hosszú ideig kifejti hatását.
AJÁNLOTT LINKEK:
Zöld tea után zöld kávé (shtrend.hu)
Zöld kávé a fincsi fogyókúra (zoldhaz.info)
Mi az a zöldkávé? (coffeevitalis.com)