Élet-Stílus

Eladták a Skype-ot

Hetek óta nagy csata zajlik a netes telefonálás első számú cégéért. Az eddigi vevőjelölteket - Google, Facebook - lesöpörte a színről a Microsoft.

A 8,5 milliárd dolláros üzlet a szoftvergyártó történetének legnagyobb akvizíciója lenne. A Fortunes szerint az üzlet megköttetett, csak a bejelentés maradt hátra.

A híreszteléseket a Reuters cikke indította el, ahol két bennfentes információira hivatkozva részletezték, hogy a Facebook és a Google is erőteljesen csapja a szelet a VoIP telefonálás úttörőjének. A Wall Street Journal friss információi azonban teljesen mást állítanak – írja a bitport.hu.

A legelső hír szerint a Microsoft hétmilliárd dollár feletti összegért vásárolta volna meg a Skype-ot, amely segíthetne a konzumer piacon még erősebbé tenni a redmondi vállalat jelenlétét. A Bloomberg cikke már a 8,5 milliárdos vételárat említi. Redmondban eddig hatmilliárd dollár volt a legmagasabb akvizíciós összeg, amelyet az AQuantive 2007-es megvásárlásakor fizettek ki.

A Microsoftnál jól jöhet a VoIP szolgáltatás: Steve Ballmer többször megfogalmazta már, hogy az online üzletágon belül jelentős átalakításokat tervez. A redmondi vállalat legfontosabb problémája ezen a téren, hogy mind a webes hirdetések, mind pedig a keresés tekintetében elmaradnak a Google eredményeitől.

Világszerte több mint 600 millióan használják a Skype-ot internetes telefonálásra, tavaly 207 milliárd percnyi hívást regisztráltak a hálózaton. A 2003-ban alapított luxembourgi székhelyű Skype tavaly 860 millió dolláros árbevétel mellett 7 millió dollár veszteséget termelt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik