Ahogy öregszünk, szervezetünk egyre nehezebben birkózik meg a nagy mennyiségű alkohollal. Vannak, akik ezt már tapasztalták is egy-egy görbe este után, most viszont alkoholszakértők is megerősítik feltételezésüket: az évek során az alkoholt lebontó enzimek is elöregszenek, így hatékonyságuk folyamatosan csökken.
A szervezet elöregedésén túl van egy másik ok is arra, miért érezzük magunkat cudarul másnap, ez pedig az alkohol minősége. Ha valaki olcsó, rossz minőségű italokat kortyol egymás után, a másnapi rosszulléteket kockáztatja. Ezekben az italokban sok az olyan anyag, ami erjesztés és párolás után marad vissza, így jóval károsabbak, mint a minőségi italok.
AJÁNLOTT LINKEK:
Egyre rosszabb a másnaposság (hvg.hu)
3 valóban hatásos házi gyógymód másnaposságra (femina.hu)
Miért vagyunk másnaposak? (interno.hu)