Élet-Stílus

Menjek vagy maradjak – Oi Va Voi vagy Piaf

Bár a szombat munkanap, de jó eséllyel sokan kiveszik ezt a napot, így valószínű, hogy kulturális programokra sem megyünk kevesebben ilyenkor, mint egy normális hétvégén. Most pedig már a Tavaszi fesztivál is elindult, lesz Európai Slam Poetry és a Kiscsillag is turnéra indult. Programok hétvégére.

Péntek, március 18.

A Fővárosi Nagycirkuszban rendhagyó cirkuszi előadást láthatunk. Az Urban nem az a cirkusz, amit gyermekkorunkban megismerhettünk a félelmetesen röhögő bohócokkal és a szomorú oroszlánokkal. A 14 felülieknek ajánlott előadáson itt emberek repkednek a levegőben, bemutatva a nagyvárosi betondzsungel sikátorainak rettegett erőszakát. A kolumbiai Circolombia fiatal artistái az életüket adják elő, történetüket a valóságból emelték a porondra. A rap és a reggaeton dinamikáját kísérik félelmetes szaltókkal, miközben előadásuk energikus és lenyűgöző! Kísérjük őket a sötétből a fénybe, a kilátástalanságból az önmegvalósításba!

Bővebben >>

—-Tévéműsor—-

Péntek, március 18.
21:40
m1

XV. Lajos – a sötétség királya

Menjek vagy maradjak – Oi Va Voi vagy Piaf 1

A 2009-es francia film XV. Lajos életét vitte vászonra, aki a Napkirályt követte a francia trónon. A Napkirály dicső jövőt festett az ifjú Lajos elé, de egyszersmind nyomasztó terhet is rakott a vállára. A hazája reményét megtestesítő ifjú uralkodó azonban hamar megroppan az erejét meghaladó feladatok súlya alatt, s vadászatba és buja örömökbe menekül. Az uralkodását végigkísérő kicsapongásai, a hétéves háború és a francia gyarmatok elvesztése nem csupán népszerűtlenné, hanem megvetett, gyűlölt és kigúnyolt személlyé is tették a nép körében. Döntéseit még a parlament sem tette magáévá. Mígnem Lajos megtalálta azt a nőt, aki egyenrangú társa lehetett, s aki nem csak az ő életében, de Franciaország sorsában is jelentős fordulatot hozott. Ő volt Madame Pompadour…

Szombat, március 19.
21:00
m2

Piaf

Menjek vagy maradjak – Oi Va Voi vagy Piaf 1

Edith Piaf a sanzon királynője volt. Kevesen tudják, milyen személyes dráma húzódott meg a csillogás hátterében. A szülei alkoholisták voltak, a nagyanyja nevelte a kislányt. Az egyik bordélyházban nőtt fel, és az utcán énekelt és koldult, hogy éhen ne haljon. Az egyik párizsi varieté igazgatója figyelt fel a törékeny teremtésre és megnyitotta előtte a színpadra vezető utat. Néhány év leforgása alatt az egész világ Piaf lábai előtt hevert. Boldogsága nem lehetett teljes, a szerelme tragikus körülmények között meghalt. Az énekesnő az alkoholhoz és a droghoz menekült.

Vasárnap, március 20.
22:15
Duna Televízió

Az elszánt diplomata

Menjek vagy maradjak – Oi Va Voi vagy Piaf 1

Észak-Kenyában meggyilkolják Tessa Quayle politikai aktivistát. A nyomok szenvedélyből fakadó, erős felindultságban elkövetett bűntényre utalnak. Az asszony férje, a szelíd természetű Justin, a Brit Kormány-megbízotti Hivatal munkatársa életében először cselekvésre szánja el magát. Lelkiismeret-furdalástól űzve, és a felesége hűtlenségéről szóló pletykáktól megrendülten beleveti magát a nyomozásba, hogy megtudja, mi történt. Hamarosan összeesküvés nyomára bukkan, amely már eddig is ártatlan életeket követelt, és most már az ő életét is fenyegeti.

Olvasói sztorik