Élet-Stílus

Galliano megúszhatja

Ügyvédje, Stephane Zerbib még kiránthatja a divatgurut a slamasztikából.

Ahogy arról már korábban beszámoltunk, a Dior egykori főtervezője, John Galliano komoly bajba került antiszemita kirohanásai és egy netes felvétel miatt, ahol arról beszélt, hogy szereti Hitlert. Ügyvédje, Stephane Zerbib most azt nyilatkozta a YNet News-nak, hogy a Galliano ellen bemutatott felvétel nem azon az éjszakán készült, amikor letartóztatták.

Az ügyvéd véleménye szerint ez esetben nincs szó antiszemitizmusról, csak egy szimpla szóváltásról, olyanról, amely az ittas vendégek között előfordul néha. A helyzet érdekessége, hogy Galliano védője zsidó származású és már hét éve dolgoznak együtt. Éppen ezért furcsállja Zerbib az ominózus felvételen elhangzottakat. Tapasztalata szerint Galliano toleráns, békeszerető, kedves és figyelmes ember, aki soha nem éreztette vele, hogy kifogásolná származását. Kollekcióiban is hangsúlyt kap a népek közti tolerancia, sokszínűség és a tisztelet egymás felé.

A felkészült jogi munka ugyan megmentheti a designert a börtöntől, de a Dior-nál hagyott trónját már így sem kaphatja vissza. Állítólag körvonalazódik az utódjának kiléte, legutóbb Alber Elbaz és Ricardo Tisci neve merült fel. A korábban emlegetett Marc Jacobs viszont egyértelműen cáfolja, hogy ő kerülne a divatház élére.

AJÁNLOTT LINKEK:

A Diortól kirúgott tervező utolsó kollekciója – képekkel (life-style.hu)
Galliano hivatalos weboldala (johngalliano.com)
Kirúgta tervezőjét a Dior (hír24.hu)
A Dior divatház oldala (dior.com)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik