Élet-Stílus

Kirúgta tervezőjét a Dior

A divatház végleg menesztette John Gallianót, miután napvilágot látott egy felvétel, ahol a tervező Adolf Hitlert élteti.

Christian Dior kedden jelentette be, hogy azonnal meneszti divattervezőjét, akit pár napja azért függesztettek fel állásából, mert Párizsban őrizetbe vették. John Galliano ellen a hétvégén egy francia pár tett panaszt, mert a tervező a köztük kialakult vita hevében fajgyűlölő és antiszemita kijelentéseket tett rájuk.

A tervező tagadta a vádakat, és becsületsértés és rágalmazás miatt perelte be a párt. Hétfőn felkerült az internetre egy másik incidensről készült videó, melyen a tervező ittas állapotban kijelenti “szeretem Hitlert”. Munkaadója, a neves Dior divatház a felvétel hatására jelezte, azonnal megválnak a tervezőtől. Ahogy arról már korábban beszámoltunk, a divatház nem tűri a rasszista és antiszemita megjegyzéseket berkeiben.

Nem sokkal korábban Natalie Portman – aki egyébként a Dior egyik sztárarca – jelentette ki, hogy semmilyen formában nem hajlandó többet együtt dolgozni Gallianóval.

Franciaországban szigorúan büntetik az antiszemita megjegyzéseket, és akár féléves börtönbüntetést is kiszabhatnak az ilyen esetekben.

Nézze meg videón, ahogy Galliano Hitlert élteti: itt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik