Élet-Stílus

Ezerarcú táska a Leetől

Csupán üzleti érdek vagy valódi elhivatottság a környezetvédelem iránt? A rengeteg lehetőség mellett a válaszokat is magukban rejtik a Lee táskái.

Az út egy egészségesebb élet felé földünk vegyszerektől való tehermentesítése lehet. Ma már a gyártó cégek is felfedezték a környezetvédelemben rejlő lehetőségeket, így egyre többen csatlakoznak a fenntartható előállításhoz. A biománia ráadásul óriási divathullám; ma már sikk a biotextil címkével ellátott kardigánban melegedni egy kávézó teraszán.

A biopamut előállításához például nem használnak műtrágyát, csak olyan vegyszereket, amik nem károsak az emberi szervezetre. Ilyen ruhadaraboknál a bőrünk sem érintkezik a vegyszerekkel termesztett, vegyi úton előállított anyagokkal.

A ruhadarabokon túl azok környezetbarát csomagolása is idetartozó kérdés. A Lee farmergyártó cég eközben újabb lépcsőfokra emelte a farmervásárlási ceremóniát. Ezentúl bárhol a világon vásárolunk Lee farmert, olyan papírtasakban szállítjuk haza, amit otthon többféle módon újrahasznosíthatunk. A Never Wasted zacsik célja az, hogy a papírt ne dobjuk ki egyszeri használat után, hanem helyettesítsük vele a használati tárgyainkat. A tervezők a táskán feltüntették a legkülönbözőbb ötleteket: például kivághatunk belőle CD- vagy DVD-tárolót. De lehet belőle bankkártyatok, notesz, társasjáték és még sok egyéb más is.

Az meg, hogy a Never Wasted táskák újrahasznosított papírból készültek, még inkább erősíti a környezetbarát divatot kedvelők kötődését a Lee termékekhez.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik