Élet-Stílus

Az UCI március 24-ig dönt Contador ügyében

A Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) március 24-ig dönt arról, hogy megfellebbezi-e a spanyol szövetség (RFEC) felmentő ítéletét a háromszoros Tour de France-győztes Alberto Contador doppingügyében.

Az RFEC február közepén felmentette a doppingvád alól a 28 esztendős sztárt, aki megfellebbezte a januárban rá kirótt egyéves eltiltást.

Azt azért kapta, mert tavalyi Tour-sikere alkalmával szervezetében klenbuterol nyomaira bukkantak. Az ártatlanságát az eljárás során végig hangoztató versenyző arra hivatkozott, hogy fertőzött hússal került a szervezetébe a tiltott szer.

“Néhány napja kaptuk meg a teljes jegyzőkönyvet, amelyet hétfőtől vizsgálnak át a jogászaink” – jelentette be szombaton Pat McQuaid UCI-vezető. “Egy hónapunk van a fellebbezésre a nemzetközi Sportdöntőbíróságnál.”

Közben Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) alelnöke annak a véleményének adott hangot, hogy az UCI-nak vagy a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökségnek (WADA) mindenképpen meg kellene támadnia a spanyolok döntését.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik