Élet-Stílus

Natalie Portmant is sokkolta Galliano

A színésznő Dior-ruhában ment volna az Oscar-gálára, ám a Galliano-botrány miatt meggondolta magát.

A botrány kirobbanását a Dior-ház vezetőjének egy antiszemita megjegyzése okozta, ami állítólag egy étteremben hagyta el a száját. Galliano éppen vacsorázott és iszogatott, amikor az asztala mellett ülő párra illetlen megjegyzéseket tett. Sidney Toledano ügyvezető a divatcég nevében elmondta, hogy Christian Dior valóban felfüggesztette a tervezőt az ügy tisztázásáig.
“A Dior elítél bármilyen antiszemita vagy fajgyűlölő megjegyzést, az ilyen viselkedést nem tolerálja. Christian Dior felfüggesztette John Gallianót a felelősségek alól, amíg a vizsgálat tart”- jelentette be a brit Vogue magazinban.

Az Oscar-gálát követően nyilatkozott az ügyről Natalie Portman is, aki még korábban lett a divatház Miss Dior Chéri parfümjének arca. A színésznő elmondta, hogy mélységesen megdöbbent John Galliano antiszemita szavain, és mint zsidó származására büszke nő, kijelentette, hogy a jövőben semmilyen módon nem szeretne együtt dolgozni a tervezővel. A már Oscar-díjas színésznő eredetileg Dior-alkotásában ment volna a gálára, ám az incidens miatt meggondolta magát.

A vizsgálat során előkerült egy szemtanú, aki elmesélte az AFP-nek, hogy közel sem volt drámai a szituáció, mint ahogy azt beállítják. “Az asztalunk a La Perle-ben John Galliano mellett volt” – mondta.“Beszélgetett egy párral a mellette lévő asztalnál és azt mondta, Cheers! (Egészségetekre), aztán ők inzultálni kezdték. Később jöttek a rendőrök és Galliano testőre felvetette, tisztázzák a helyzetet a rendőrségen. Senki nem volt erőszakos, határozottan állítom, nem hallottam őt antiszemita megjegyzéseket tenni vagy hogy bármilyen vallás ellen irányuló kifejezést tett volna. Nagyon nyugodt volt” – mondta a szemtanú.

A párizsi rendőrség szóvivője elmondta, hogy körülbelül két üveg bort ihatott meg az 50 éves művész, mielőtt este 9 körül őrizetbe vették. „Nem tudjuk az incidens pontos okát, de Mr Gallianot őrizetbe vették, miután egy pár panaszt tett rá.”

Az ügy azért is meglepő, mert Galliano munkássága során számos nép kultúráját dolgozta fel divatterveiben, ihletet a legkülönbözőbb etnikumok viseleteiből merít már régóta.
A párizsi divathét pedig hamarosan elkezdődik és egyelőre nem tudni, hogyan fogja befolyásolni John Galliano ügye a Dior március 4-ére tervezett show-ját.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik