Élet-Stílus

Ettől vagyunk idegesek munkába menet

Az utastársak, a mobiltelefon és a veszélyes sofőrök is gondot jelentenek.

A munkahelyi elvárások, követelmények, teljesítés állandó stresszforrás, mellyel megtanulunk együtt élni, sőt, adott esetben még hasznot is hajthatunk belőle. Most egy friss globális felmérés rámutatott, nemcsak maga a munkahely, hanem a munkába vezető út is feszültségekkel teli, stresszt okoz. A Regus vállalat felmérése arra volt kíváncsi, milyen körülmények, tényezők felelősek azért, hogy valaki már a munkába érkezésekor zaklatott.

Kiderült, hogy az utastársaknak, a közúti forgalomnak, de még a mobiltelefonoknak is jut szerep a túlzott stresszben. A felmérés tanúsága szerint a többséget leginkább a rosszul és veszélyesen vezető sofőrök bosszantják. A válaszadók 40%-ának életét ezzel szemben a kiszámíthatatlan tömegközlekedés és a késések keserítik meg az életét, míg 28% az agresszív sofőrök miatt lesz ideges. Sokan panaszkodtak a hangosan mobiltelefonáló utastársakra, a túlfűtött, vagy éppen túl hideg buszokra, villamosokra is.

Mark Dixon, a Regus vezérigazgatója szerint jó tudni, hogy milyen lelkiállapotban érkeznek meg az alkalmazottak a munkába. Már csak azért is, mert ha valaki feszült, vagy fáradt, az nem lehet elég hatékony az aznapi munkavégzésében.

AJÁNLOTT LINKEK:

Mi okozza a legtöbb stresszt munkába menet? (inforadio.hu)
A stressz korunk népbetegsége (lelkititkaink.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik