Élet-Stílus

Bajban van a paksi állatmenhely

A menhelyen elfogyott az eleség, az üzemeltető sírva kér segítséget.

Arról, milyen kétségbeejtő helyzetbe került a paksi kutyamenhely, csütörtökön számolt be az Inforadio.hu. A működtető Vácikai Cerberus Alapítvány vezetője a kérdésekre elmondta, az állatoknak szánt eleség elfogyott, az önkormányzattól segítséget az új, engedéllyel működő menhely elkészüléséig nem remélhetnek. Gál Tiborné 500 kutyáról gondoskodik egyedül, elmondta, emellett kevés ideje van arra, hogy támogatókat szerezzen az alapítványnak.

Gál Tiborné hozzátette azt is, hogy Paks környékén nehéz beszerezni a szükséges eleséget: a menhely ősszel kapott 21 tonna élelmet, ami mostanra már elfogyott. Paks jegyzője a kialakult helyzettel kapcsolatban annyit mondott, az Önkormányzatnak nem feladata segíteni az engedély nélkül működő menhelyen, mert a helyzetért nem a város felelős. Hozzátette a helyi közgyűlés szerdán döntött arról, hogy egy új, korszerű menhelyt építenek majd, ami megfelel az előírásoknak, és nem zavarja a környékbelieket. A jegyző szerint amint megállapodtak a helyszínről, elkezdődhet az építkezés.

A paksi menhely kutyáinak megsegítésére a Noé Állatotthon Alapítvány indított gyűjtést, és már kedden 1000 kilogramm táppal segített a bajba jutott állatmenhelyen.

AJÁNLOTT LINKEK:

A paksi menhely hivatalos oldala (paksiallatmenhely.zug.hu)
A NOÉ Állatotthon Alapítvány hivatalos oldala, ahol az adományozásról is többet megtudhat (noeallatotthon.hu)
Sírva kér segítséget a kutyamenhely üzemeltetője (inforadio.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik