Élet-Stílus

A Valentin kedvenc virágai

Vajon a rózsát vagy a nárciszt viszik idén a szerelmesek?

Bár Szent Bálint a szerelmesek és nem a virágárusok, virágkötők védőszentje, február 14-e után valószínűleg ők is hálát rebegnek majd a szentnek a rekordbevételekért. Az évnek ezen az egy napján ugyanis csak Ausztriában 20 millió vágott és 12 millió cserepes virágot adnak el.

A szerelmesek körében a tavaszi virágok a legnépszerűbbek: főleg a tulipánok, a nárciszok és a kankalinok fogynak, de sokan keresik a fréziákat, a kökörcsineket és a boglárkákat is. Az árult virágok többsége egyébként nem osztrák, nagy részük Hollandiából és Olaszországból érkezik.

A virágosok azt javasolják azoknak, akik sokáig frissen szeretnék tartani vágott virágukat, hogy vásárolják azokat bimbósan, de jót tesz nekik az is, ha kissé állott, langyos vízbe teszik őket: minél hidegebb ugyanis a víz, annál több oxigént tartalmaz, ami hozzájárul a növények gyors fejlődéséhez, így elhervadásához is.

A Bálint-napot főleg angolszász országokban ünneplik, de már közel másfél évtizede más európai országokban is népszerű lett, így Magyarországon is.

AJÁNLOTT LINKEK:

Tudjon meg még többet a Valentin-nap történetéről (wikipedia.hu)
Programok széles választéka szerelmeseknek (utisugo.hu)
Valentin-nap: szereted, vagy utálod? (nlcafe.hu)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik