Élet-Stílus

A munka miatt élünk egészségtelenül?

A munka és az ezzel kapcsolatos elfoglaltságok kimerítik a magyarokat, ezért nem marad erejük az egészséges életmódra, de a magánéletre se.

Az erre vonatkozó felmérést a Pfizer gyógyszergyár végezte el több európai országban. A kérdezőbiztosok a résztvevőknek azt a kérdést tették fel, hogy ha tehetnék, mivel töltenének egy ajándékba kapott, 25. órát. A kérdésekre adott válaszokból kiderült, hogy a magyarokat annyira kimeríti a munka, hogy emellett már nincs idejük, se energiájuk hobbira, vagy egészséges életmódra, sőt olyan is van, akinek magánéletre sincs.

A tavaly év végi felmérés szerint a magyarok nagy többsége (76%) az egészségére szánna több időt: szerintük ez a kulcsa annak, hogy jobban érezhessék magukat. Épp ezért, ha lenne rá idejük, többen áttérnének az egészséges ételekre, mozognának, van aki multivitaminokat szedne. Emellett a legtöbb európai ország válaszadója, így a magyarok is, az ajándékba kapott plusz egy órát a családjával töltené, esetleg a barátaival, vagy új hobbit keresne magának. Sokan jelölték válasznak azt, hogy azt az egy órát sportolásra szánnák, de volt olyan is, aki aludna.

AJÁNLOTT LINKEK:

Olvassa el, hogyan vélekednek minderről a többi országban (napidoktor.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik